1.1

– Minulla on kolmivuotinen apuraha. Epäilyttävää.

2.1

– Päivittelen M:n kanssa, miten olen selviytynyt elämässäni taloudellisesti näin hyvin.

– Kontulan kirjaston lastenosasto on mahtava. Selaan valokuvakirjaa, jossa on vanhoja kuvia Helsingistä. Pakotan kaikki erilaisin verukkein katsomaan kuvia kanssani, koska ne ovat minusta kiehtovia.

Elämysmatka Kontulaan

Elämysmatka Kontulaan

3.1

– Palautan Marko Leinon Saastan. Dekkarigenren naiskuva häiritsee minua massiivisesti. Silti aloitan Sillan uuden kauden.

– Kiasmassa lapsen ja ystävien kanssa. Pulla on hyvää, samoin Ars Fennica -ehdokkaat. Nandita Kumarin pOLymORpHic hUMansCApE on myös hieno. Ystävän lapsi kävelee vahingossa yhden teoksen yli.

– Ainoa kirjallinen idea, joka minua naurattaa, on Anal-niminen henkilöhahmo.

saga

4.1

– Unessa oli varaani. Joulukuun liskot tulevat.

– Olen nähnyt Die Hardin niin monta kertaa, että aina kun tulen lennolta, etsin vaistomaisesti kokolattiamattoa, jolla kipristellä varpaitani. Mielestäni tämä on riittävä selitys sille, että haluan nyt elämässäni katsoa elokuvia ja sarjoja, joissa on lähinnä naisia.

– Onneksi T tahtoo tehdä kanssani duunia. En keksi enää yhtäkään ideaa yksin (mukaan lukematta Anal-henkilöhahmoa).

– Luen Pentti Lindqvistin Synti-teosta. Nauran ääneen hänen käyttämälleen vasikkavälikohtaus-termille.

dh-cover

5.1

– En tiennyt, että Wes Andersson ja Roy Andersson ovat eri henkilö. En kerro kenellekään.

– Innostun hienoisesti komedian kirjoittamisesta, vaikka eilen arvelin, ettei se tule koskaan onnistumaan.

– E.S. sanoo: Draamassa kolmen henkilön väliset suhteet (ristiriidat) ovat kiinnostavimpia. Miksi opin tämän kuusi vuotta valmistumiseni jälkeen.

7.1

– Luulin koko viikon, että haluan lopettaa kirjoittamisen ja ryhtyä siivoojaksi. PMS.

– Eilen katsottu mother! ja A Girl Walks Home Alone At Night. Miten voi nähdä kaksi hyvää elokuvaa saman päivän aikana, varsinkin jos ei yleisesti ottaen piittaa ko. taiteenlajista. Rakastin mother!-elokuvan allegoriaa (seuralaista huvitti, että ryvin itse hetkeä aiemmin samanlaisessa inspiraatiokatveessa kuin filmin Poeetta). Toisen leffan skeittaava iranilainen vampyyrityttö oli ihana.

– Luen Naisten Helsinki -kirjaa (toim. Biström, Paqvalén, Rask). Saan päähäni hakea sukupuolentutkimuksen maisteriohjelmaan (mikäli sellaista on). Olisiko ihanaa palata yliopistolle.

8.1

– T lähettänyt yöllä kuvia kirjan sivuista. Sitaatti päättyy: ”Maledicta Paradisus in qua tantum cacatur!” (Vapaa käännös: ”Hemmetti sentään sitä paratiisia, kun siellä on niin paljon paskaa.”) Joten aamiaisella pohdin ylösnousemusta.

– Katson Muumilaakson tarinoita. Se on hyvä. Olemme kolmoskaudella. Kun jaksot on katsottu, voisin irtisanoa C-Moren, jossa ei ole muuta katsomisen arvoista. Mutta lapseni on 3-vuotias. Hän haluaa katsoa kaiken uudestaan.