9.1

– Lapsi sairaana. Otan hänet mukaan tapaamiseen R-baariin. Hänen söpöytensä hyvittää omat menneet epäsöpöyteni. Viereisessä pöydässä toimittaja odottaa kollegaa haastatteluun. Toinen kollega aloittelee työpäiväänsä. Minulla on työkateus.

– Ohjaan valokuvataiteilijaa hänen opinnäytetyössään. Miten kenelläkään on niin huikeita ideoita. Uskon, että minä saan hänestä enemmän kuin toisinpäin.

– Miksi 60 %:ssa lastenkirjoja näytetään kalojen kiduttamista. Jostain syystä lapset eivät iloisina seivästele muita eläimiä, mutta kalojen tappaminen on ilmeisesti lasten yleisin kansanhuvi. Tai sitten lastenkirjailijat ovat mielikuvituksettomia / haluavat näyttää väkivaltaa.

– Aloitan Jussi Laitisen Valomerkin (tietokirja fossiilisten polttoaineiden kestämättömyydestä).

10.1

– Kirjoitan muistiin pitkän unen. Siinä vanhempani ovat vaihtaneet autonsa uskomattomiin romuihin. Sanon: ”No tuota uskaltaa lainata X:llekin (entinen vävy).” Pragmaattinen uniminäni kamppailee toistuvasti muiden ihmisten absurdiuden kanssa.

– Olen todella inspiroitunut. Sisustamisesta.

– Kevään valo. Toipilaan kanssa huonekalukaupoissa. Hän ottaa kuvia puhelimellani. Ne ovat parempia kuin itse olisin ottanut. (Luultavasti jopa tutkielmat vaunujen sisätiloista.)

– Itken lukiessani Aina ja Ikuisesti (Alan Durant – Debi Gliori).

Aina ja ikuisesti

Aina ja ikuisesti

11.1

– Ostan lennot Vilnaan. Menen puhumaan ekokriittisestä kirjallisuudesta maalikuussa. (Lennot+ekokritiikki=mitvit?) Akkreditoidun DocPoint-festareille. Sovin uuden keskusteluohjelman pilotin kuvauksista. Sovin Ylen naistenpäivälähetyksen kuvauksesta. Vuosi on alkanut.

– Lähetän Pohjaan liittyvää markkinointimateriaalia agentille. Miten tällaiset asiat aina jäävät.

– Googlaan itseäni.

– Kihertelen fb-ystävieni päivityksille. Miten ne voivat olla niin nokkelia. Paskiaiset.

– ”On tylyä ironiaa, että ne, jotka eivät kuormita ilmastoa juuri lainkaan, kärsivät seurauksista eniten.” (Valomerkki)

– Tajuan Niin&Näin-lehden artikkeleista 20%. Arvelin, että muuttuisin fiksummaksi ihan vaan tilaamalla sitä. Sen lukeminen saa Elonkehän vaikuttamaan helpolta. Ihan niin kuin suomeksi luennoiminen on kivaa ja helppoa englanniksi luennoimisen jälkeen.

12.1

– Sisustin eilen työpisteeni (keittiöni) uudelleen. Päässäni alkaa mahtipontisesti soida ote yhdestä YUP:n kappaleesta. ”Minä olin häneen ja iäisyyteen ja iäisyys minuun tyytyväinen.”

– Kirjoitan muistiinpanot Valomerkki-kirjasta. Näyttää siltä, että olemme (me ihmiset siis) todella sössineet asiamme öljyn kanssa. Sisimmässäni asuu pieni ilmastodenialisti tai insinöörit ratkaisee -tyyppi. Koska vaikka tämä elämäntapa on hirveä ja tuhoisa, pidän siitä. Älyllinen rehellisyys ja mukavuudenhalu ovat yhteensovittamattomat. Salaa toivon, että fossiiliset ja maapallo kestäisivät vielä sen aikaa, että minun elämäni ei muuttuisi radikaalisti. Ain’t gonna happen. Saakohan 20-luvulla rakennettuun taloon palautettua puulämmityksen kun SHTF.

– Ystäväni teki minulle parhaillaan ihailemani maalauksen siitä hyvästä, että luen ja kommentoin hänen tekstiään. ”En ole kustannustoimittaja, mutta voin vilkaista.”

Työhuoneen maalaus: Marjo Hyvärinen

Työhuoneen maalaus: Marjo Hyvärinen

13.1

– Kävimme lapsen kanssa eilen katsomassa Tippukivitapauksen. Käyttäydymme julkisissa tiloissa kuin kaksi villi-ihmistä. On toisaalta parempi olla villi-ihminen kuin kesyihminen.

– Olin jättänyt Komediaprojektin muistiinpanot kesken, viimeistelen.

– Tänään ei ole työpäivä, mutta tulee mieleen kirjaidea. Välityötyyppinen, mutta kaunis ja ihana (-kin). Välityö on arvolatautunut sana, mutta ajatus miellyttää minua. Että voi olla jotain pientä (mutta tärkeää) sanottavaa, ja sen voi sanoa tiiviisti, hienostuneesti ja selkeästi. Jos ei ole mitään sanottavaa, niin sitten pitää olla hiljaa. Tuleeko minulla ikinä olemaan niin paljon sanottavaa, että kirjoittaisin 900-sivuisen romaanin. Olen mennyt asia/sisältö/teema ja toisaalta muoto/rakenne/kieli edellä. Tuleeko jossain vaiheessa tarinan vuoro. Tai herra paratkoon: juonen. Entä jos ei usko juoneen.

26854427_1327729887333753_2020053570_o