31.1.

– Valmistelen Bättre Folkin esityksen. Tarvitsen siihen mm. tequilaa.

– Haen Docpoint-festaripassin, jonka sain, koska kirjoitin jotain leffasuosituksia. Huomenna on ainoa päivä, jona ehdin käydä katsomassa mitään.

– T:n kanssa HAM:ssa. Kaksi seuraavaa proggistamme aikatauluineen on jotakuinkin selvillä. Käymme katsomassa Jussi Kiven näyttelyn. Se on antiikin ideaalin mukainen: hyvä, kaunis ja tosi.

– Jatkan Pajtim Statovcin Tiranan sydäntä. Tähän asti joka toinen lause on herättänyt mussa niin paljon riemua ja ihmetystä, että luen ne moneen kertaan.

Jussi Kiven hämäräperäisiä karttoja ja tutkimusmatkoja tuntemattomaan, HAM

Jussi Kiven hämäräperäisiä karttoja ja tutkimusmatkoja tuntemattomaan, HAM

1.2.

– Valmistelen autofiktiotyöpajaa, jonka pidän huomenna ja lauantaina. Inhoan syvästi minkään asiapitoisemman luennon tms. valmistelua. Minun on vaikea sietää sitä, että työhön pitää panostaa kaksi kertaa ja kahdella hyvin toisistaan poikkeavalla tavalla tosi paljon tai muuten koko homma menee vituiksi. Jos on valmistautunut hyvin, niin sitten on ainakin backup siltä varalta, että alkaa sekoilla vieraiden läsnäollessa. Mulla ei ole niin hyvä itsetunto, että voisin mennä jaarittelemaan jotain ihan hatusta. Eikä se toisaalta ole reilua kuulijoitakaan kohtaan. En aina osaa päättää suhtautumistani esiintymiseen. Rakastan spontaaneita juttuja: livehaastatteluita ja suoria lähetyksiä. Niissä tavallaan vastuu on aina enemmän jollain muulla kuin minulla. Johtopäätös: vihaan vastuun ottamista. Quelle surprise.

– Hankin kolmeen Docpointin esitykseen lipun. Onnistun näkemään kaksi, koska olen vakuuttunut, että keskimmäinen esitetään toisella puolella kaupunkia kuin missä se oikeasti esitetään. This is Congo on varsin masentava. Samalla tietysti hyvin kiinnostava. Uteliaisuus ja mukavuudenhalu ovat yleensä toisensa poissulkevat. Joskus toivon, että mua ajaisi enemmän jälkimmäinen. …When You Look Away panee minut kertakaikkisen sekaisin. Mikä ehkä onkin kaiken todellinen tila. Tai ei sekaisin, vaan muutoksessa. (Katsokaa se Areenasta heti!!)

3.2.

– Koko eilinen päivä kului matkustamiseen. Tulin Pyhälle Bättre Folk -tapahtumaan. Eilen oli tarkoitus pitää ensimmäinen osa työpajastani, mutta bussi myöhästyi niin paljon, että pidin molemmat osat tänään. Eilinen työpanokseni oli yhden lehtihaastattelun tekeminen. Olen erikoistunut monologien pitämiseen toimittajille. En vaan osaa lopettaa. En tiennyt, että minussa on tällainen puoli. Menin nukkumaan tosi ajoissa, koska olen kipeä. Kirjailijakollegat festarilla ovat Taina Latvala ja Pajtim Statovci sekä Kasper Strömman. Taina ja Pajtim antoivat minulle kirjojaan. Illalla silitin mekkoni ja luin Arvostelukappaletta.

– Paneelikeskustelu ja kahden tunnin autofiktio-työpaja luovittu. Vielä esiintyminen. Aion kertoa pari juttua Pirjosta.

27846641_1349181578521917_1544574112_o

27708291_1346683042105104_501994147_o

4.2.

– Olen kipeä. Matkustan kotiin. Lappi on ihan saatanan kaunis. Sääli, että siellä on mahdotonta olla. Siis jos on minä. Joka ei ole tottunut ja saa kovasta pakkasesta kuolemanpelon (nähdäkseni ihan realistinen pelko). Eilinen esiintyminen meni hyvin. Kai? Eilen nautin alkoholia. Mulla oli tipaton tammikuu, paino oli sen aikana jatkuvasti kilon enemmän kuin sitä ennen. En tiedä, korreloivatko nämä jotenkin. En myöskään syönyt karkkia koko vitun kuukauden aikana (paitsi 1,5 palaa lakua, mutta sille on hyvä selitys, ja huom. suklaa ei ole karkki).

5.2.

– Käyn Ylellä tekemässä yhden kuvauksen. Palkka, ruoka, taksit, mielekäs keskustelu, OMA PUKUHUONE ja ikään kuin se ei riittäisi, Tove Idström kysyy multa, mitä mä teen. ”Oon kirjailija.” ”Niin ootkin! Ja vielä ihan helvetin hyvä!” En hennonnut tarkistaa, sekoitettiinko mut mahdollisesti kollegaan.

– Terveyskeskus on muuttanut viikonlopun aikana Kalasatamaan. Yritän saada aikaa. Epäonnistun.

– Haluan seuraavan tai jonkun kirjani kannen Trine + Kim Design Studiolta.

Ylellä on ihanat salaatit ja lisukkeet, mutta pitäisikö tasapuolisuuden vuoksi tehdä myös "ruumissyöjät"-kyltti erilaisista kehon osista

Ylellä on ihanat salaatit ja lisukkeet, mutta pitäisikö tasapuolisuuden vuoksi tehdä myös ”ruumissyöjät”-kyltti erilaisista kehon osista

6.2.

– Kuuntelen Darkthronen Transilvanian Hungeria. Tulee kotiinpaluun tunne. Mutta olen ottanut kuunteluun ”deluxe-version” (nauratti ajatus, että mikä tässä voi olla deluxea, onko ne miksanneet sen silleen, että kuulostaisi kuin ääni tulisi kalliimmasta roskapöntöstä vai) ja saan sätkyn, kun lopussa Fenriz siellä alkaa jotain selostaa teoksesta. Tällainen artistien oma avautuminen albumien yhteydessä tulisi kieltää samoilla säädöksillä kuin hautarauhan rikkominen.

Ensin kuvittelin raakkumisen tulevan kuulokkeistani, mutta olinkin päätynyt keskelle varisten Suomi-areenaa

Ensin kuvittelin raakkumisen olevan peräisin kuulokkeistani, mutta olinkin päätynyt keskelle varisten Suomi-areenaa