Haastatteluja
Helsingin Sanomat, 2023. 40.
Suomen Kuvalehti, 2023. “Muut eläimet”.
Iso Numero, 2023. Muut eläimet.
Apu, 2023. Minä tiedän, miten perhehommat pitää järjestää.
Helsingin Sanomat, 2023. Pilkkihaalari chic.
Voima, 2023. Miksi ette jo ole vegaaneita.
Takakansi-podcast, 2022. Minä Bobby Markon vieraina.
Ilkka-Pohjalainen, 2021. Kerron miten ruuantuotanto pitäisi hoitaa.
Kotilääkäri, 2021. Minä viljelen nyt maata.
Kansan Uutiset, 2021. Jani Saxellin kanssa syvällisesti.
Parnasso, 2020. “Älä selitä mitään turhaa paskaa.”
Luomiskertomus, 2020. Pietari Kylmälän miellyttävässä haastattelussa, jota edelsi Aamun kirja.
Me Naiset, 2020. Annan sisustusneuvoja tai jotain.
Vuosaari-lehti, 2020. Kutsun itseäni introvertiksi.
Arkistovieraana, 2018. Kikka-puhetta.
Seksistä EI kannata puhua julkisesti, 2017. Laura Gustafsson puhuu Tuomas Karemon haastattelussa mm. masturboinnista ja Kommunistisesta manifestista.
Radio Suomen ilta, 2017. Laura Gustafsson Olga Ketosen vieraana (“terveisiä vaan Suomen kansalle”).
Radio Rockin Korporaatio, 2017. Laura Gustafsson “revittelee” ym. (“Kuka on puhunut mitään miehistä?!”)
Aamulehti 2017. “Tulenkantaja-ehdokas, kirjailija Laura Gustafsson uskoo, että kuolemanvakava asia uppoaa paremmin, kun se tarjoillaan kevyessä muodossa. Romaani Korpisoturi syntyi kirjailijan omasta maailmanlopun pelosta.”
Pilkun jälkeen, 2017. Kirjailijat Tiina Raevaara, Laura Gustafsson, Antti Nylén ja Niina Repo pohtivat lemmikkejä, koe-eläimiä ja eläinten oikeuksia kirjoissa ja elämässä.
Toivon heinäkuu: Kirjailijat keskustelevat toivosta, 2017. Kansallisteatterissa keskustelua vetää toimittaja Marko Gustafsson, ja keskustelijoina ovat kirjailijat Laura Lindstedt, Laura Gustafsson, Sirpa Kähkönen, Juha Hurme ja Risto Isomäki.
Turun Sanomat, 2017: Kaisa Kurikan arvio Korpisoturista. “Gustafssonin romaani on erinomainen kertomus survivalismista, yhteiskuntasopimuksen irtisanoutumisesta ja vihreästä pyrkimyksestä palata luonnontilaiseen elämään. Gustafsson kirjoittaa komeasti, ja kertomuksessa on niin ironiaa kuin huumoria.”
Helsingin Sanomat 2016: Toni Jerrmanin arvio Korpisoturista. “Gustafsson on kylvänyt romaaniinsa teemoja ja ajatuksia monesta eri ilmansuunnasta. Niiden lopullinen tulkitseminen jää lukijan omille harteille, eikä tienviittoja väännetä rautalangasta. Hienosti toimii myös kirjailijan kieli, joka soi kauniisti ja tyylikkään tiiviisti.”
Aamulehti, 2016: Markus Määttäsen arvio Korpisoturista. “Gustafsson ajattelee kirkkaasti ja syvästi Ahman hahmossa. Hän kirjoittaa ihon alle tunkevan kuvan modernista miehestä, joka tieten tahtoen yrittää sulkeutua ja vieraantua omaan yksinäisyyden kuplaansa, mutta ei onnistu tässäkään.”
Yle Battlessa julkaistu Lauran ja A.W. Yrjänän kirjeenvaihto 2016: “Onko eläinten kasvattaminen tuotteiksi tosiaan niin hieno juttu, että sitä kannattaa puolustaa?”
Helsingin Sanomat 2013: “En tiedä mitä tekisin, jos joku huorittelisi minua. Varmaan hakkaisin sen!”
Kansan Uutiset 2013: “Erilaiset kielen tasot, kuten vaikka valehtelu, ovat mukana teoksessa monella tavalla. Fiktiohan on valehtelua. Sillä tavalla myös kirjoitettuun historiaan pitäisi suhtautua. Ei se ole vain jono faktoja.”
Suomen Luonnonsuojeluliiton lehti 2013: ”Eläinvalinta on ensisijaisesti esteettinen, mutta tietysti norppien tilanne koskettaa muutenkin. Suomessa on aina haluttu tappaa sukupuuttoon kaikki lajit, jotka häiritsevät ihmistä. On uskomatonta, että tällainen meininki saa jatkua vieläkin.”
Sylvi 2012: ”Feminismiä pidetään jotenkin vanhanaikaisena, kun vaatimukset on vuosikymmenestä toiseen samoja. No guess what. Kai ne nyt on, kun monet ongelmat ovat edelleen ajankohtaisia.”
MeNaiset 2012: “Valtasuhteiden kuvaaminen on maailman tärkein asia. Se liittyy kaikkeen ja näkyy kaikessa. Valitettavasti siihen liittyy aina väärinkäyttö.”
Ilta-Sanomat 2011: “Sanoin ei vittu.”
Vihreä Lanka 2011: ”En minä juhli sillä lailla, että kutsun ihmiset kello kolmeksi syömään.”